Perre készülnek a hajóbalesetben meghalt diákok családjai

2010.07.15. 9:11

Polgári pert és büntetőeljárást is indíthat a philadelphiai hajóbalesetben meghalt két diák családja az Egyesült Államokban. A családokat egy magyar származású, New York-i ügyvéd házaspár képviseli.

Jogi lépésekre készül a philadelphiai hajóbalesetben meghalt két magyar diák családja - írja a philly.com helyi hírportál Magyarországra kiküldött tudósítója. A két családot egy magyar származású New York-i ügyvéd házaspár, Peter and Holly Rónai képviseli. Az ügyvédek már találkoztak a családokkal, hogy megvitassák egy esetleges polgári kereset benyújtását a vízibusz és a teherbárka balesetének felelősei ellen.

A philly.com tudósítója szerint a Rónai házaspár épp Budapesten nyaralt, amikor egy nappal a hazatérésük előtt felhívta őket a Delaware folyón történt balesetben meghalt 16 éves lány apja, akinek Rónaiék korábbi ügyfelei ajánlották az ügyvéd házaspárt. A lány családja értesítette a másik áldozat, a 20 éves fiatalember családját is. Az ügyvéd a hírportálnak azt mondta: a polgári per mellett büntetőeljárásra is lehetőség van, a lány apja pedig börtönben szeretné látni a felelősöket.

A baleset július 7-én, helyi idő szerint szerda kora délután történt, amikor egy kétéltű városnéző busz motorja leállt, majd a Delaware folyón veszteglő járműnek nekiment egy több mint 80 méteres uszály. A felborult és elsüllyedt vízibuszon 37-en voltak, közülük 35 embert kimentettek, ketten viszont eltűntek. A két magyar diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember holttestét több mint egynapi keresés után találták meg a folyóban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK