Korábbi vezetők végkielégítését fizettetné vissza az MSZP

Vágólapra másolva!
Az első Orbán-kormány újra vezető beosztottásba került embereinek végkielégítését fizettetnék vissza a szocialisták.
Vágólapra másolva!

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy az újra állami szolgálatba álló korábbi vezetői fizessék vissza az államkincstárba magas végkielégítésük vagy egyéb jogcímű juttatásuk kétmillió forint feletti részét. Katona Tamás, az MSZP országos elnökségének tagja szombaton közleményében azt írta, szólítsa fel a Fidesz Baranyay Lászlót, a Magyar Fejlesztési Bank régi-új vezérigazgatóját, hogy a megkapott 139 millió forintból fizessen vissza 137 millió forintot.

Ugyancsak ezt kérik Szász Károlytól, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének régi-új elnökétől, hogy fizessen vissza a 90 millió forintból 88 millió forintot.

Katona Tamás szerint Sáray Évának, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete korábbi elnökhelyettesének most alelnökének a megkapott 84 millió forintból 82 millió forintot kellene visszafizetnie. A politikus szerint alternatívaként az is elfogadható, ha ezeknek az összegeknek 98 százalékát fizetik vissza.

Az MSZP elnökség tagja emlékeztetett arra, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos korábban kifogásolta, hogy az egyik állami cég korábbi vezetője magas végkielégítést kapott. Reméljük, hogy a Fidesz nemcsak mások számára teszi magasra a lécet, hanem saját emberei számára is - fogalmazott Katona Tamás a közleményben.

Az Országgyűlés jövő héten szavaz arról a törvénymódosításról, amely különadóval terheli meg az államháztartási forrásból jövedelmet szerző magánszemélyek egyes jövedelmeit, valamint korlátozza a közszférában kifizethető jövedelmeket.