Villámcsapás ért egy férfit és fiát a nyíregyházi állatparkban

A nyíregyházi állatparkban kiránduló család épp egy fa mellett állt, amikor belecsapott a villám. A 15 év körüli fiút újra kellett éleszteni, az apját könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

Villámcsapás ért két embert vasárnap délelőtt a nyíregyházi állatparkban; egy fiatal fiút a helyszínen újra kellett éleszteni, édesapját könnyebb sérülésekkel szállították kórházba - közölte Gajdos László, a park igazgatója az MTI-vel.

Feltehetően egy fába csaott a villám délelőtt tizenegy óra körül a viharos időben a nyíregyházi állatparkban. A fa mellett éppen egy négytagú család állt - közölte Gajdos László, a park igazgatója az MTI-vel. A kisebbik gyermekre, egy 15-16 éves fiúra, valamint középkorú édesapjára valószínűleg áthúzott a villám; a fiú a helyszínen elvesztette az eszméletét. Őt a közelben lévő egyik látogató azonnal elkezdte újraéleszteni - mondta Papp Endre, a park állatorvosa az MTI-nek, aki maga bekapcsolódott az életmentésbe.

A park munkatársai azonnal értesítették a mentőket, addig pedig folyamatosan lélegeztették és szívmasszázst alkalmaztak a gyermeken. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a gyerek a villámcsapás miatt a helyszínen életét vesztette, de a gyors segítségnek köszönhetően sikerült újraéleszteni, majd stabilizálni az állapotát, majd a könnyebb sérülést szenvedett édesapjával a nyíregyházi kórházba szállítani.

A fiút jelenleg az intenzív osztályon ápolják, édesapja már jól van - tette hozzá a főorvos. Az édesanya és a másik gyermek nem sérült meg, őket a park munkatársai szállították be családtagjaikhoz a kórházba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK