Életveszélyes állapotban van a nyíregyházi villámcsapás sérültje

Vágólapra másolva!
Továbbra is életveszélyes az állapota annak a fiúnak, akit villámcsapás ért vasárnap Nyíregyházán. Könnyebb sérüléseket szenvedett édesapját hétfőn engedik ki a kórházból. A Hegyalja Fesztiválon egy katapultbalesetben megsérült 21 éves férfi nagyon súlyos állapotban van, de a közvetlen életveszély már elmúlt.
Vágólapra másolva!

"Stabil, de még mindig életveszélyes állapotban van az a 16 éves fiú, akit vasárnap villámcsapás ért a Nyíregyházi Állatparkban" - közölte Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház ügyvezető igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

"A fiúnak leállt a szíve, de a mentősök még a parkban újra tudták éleszteni" - mondta a gyógyintézmény vezetője. Adorján hozzátette, hogy az orvosoknak vasárnap sikerült stabilizálniuk a sérült állapotát, de a közvetlen életveszély még nem múlt el. Az igazgató további részleteket - a szülők kérésére - nem árult el a fiú sérüléseiről.

A könnyebb sérüléseket szenvedett édesapát az MTI szerint még hétfőn kiengedik a kórházból. A két ember az állatparkban egy olyan fa mellett állt, amelybe villám csapott bele. A nyíregyházi kórház vezetője a Hegyalja Fesztiválon pénteken történt katapultbaleset sérültjének állapotáról azt mondta, hogy az életveszélyes sérülésekkel beszállított 21 éves fiatalember jelenleg az intenzív osztályon fekszik, és géppel lélegeztetik.

"A végtagtörést és arckoponya-sérülést szenvedett férfi nagyon súlyos állapotban van, a bal oldala és az arca sérült meg" - tájékoztatott Adorján Gusztáv. Az igazgató azt mondta, a közvetlen életveszély már elmúlt, de további láb- és arcműtétek várnak a fiatalemberre.

A férfi - eddig ismeretlen körülmények között - péntek este esett ki abból a katapult nevű játékból, amely egy állványról, gumikötél segítségével lövi a magasba a kettős ülésben biztonsági hevederrel rögzített embereket. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.