Nem fér át az új röntgengép az abonyi egészségközpont ajtaján

Vágólapra másolva!
Csak a közbeszerzési eljárás lezárulta után derült ki, hogy az épülő abonyi egészségügyi centrumba vásárolt új röntgengép nem fér be a létesítmény ajtaján. A kivitelező egyszer már átalakította a fogadó helyiséget, de a berendezést így sem sikerült átvinni az ajtón.
Vágólapra másolva!

Nem fér be az új röntgengép az épülő abonyi egészségügyi centrum ajtaján, és ez csak a közbeszerzési eljárás után derült ki, amikor megpróbálták bevinni a gépet. Az új berendezést annak ellenére sem sikerült átvinni az ajtón, hogy a kivitelező egyszer már átalakította a fogadó helyiséget. A röntgent gyártó és telepítő holland cég szakemberei most az ablakon próbálják meg beemelni a berendezést egy plafonra rögzített sín segítségével.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében épülő egészségügyi központ alapkőletételét 2009 októberében tartották. A beruházás tervezett összköltsége 499 millió forint, a kivitelezést október elején kezdték, akkor még 2010 júniusának vége volt a befejezési határidő, ezt később többször módosították. Az abonyi egészségügyi centrum egyébként várhatóan szeptember 30-ra lesz kész - hangzott el a képviselő-tesület hétfő estébe hajló ülésén. Az új központ Jászkarajenő, Újszilvás, Kőröstetétlen betegeit is ellátja majd.