Nyergében ülve szúrta le a rábízott lovat egy érdi férfi

Vágólapra másolva!
Gazdája, egy 13 éves kislány szeme láttára szúrt halálra egy lovat egy férfi kedden, miközben a gondozására bízott állat hátán ült. A rendőrség eljárást indított az érdi férfi ellen, akit egy állatvédő szerint többször lehetett látni betyárruhában lovagolni.
Vágólapra másolva!

A nyílt utcán szúrtak le egy lovat kedden, Érden. A tettes egy bérlótartással foglalkozó férfi volt, akitől a ló gazdái feltehetően elszámolási vita miatt akarták elvinni az állatot.

A 16 éves lovat Felhőnek hívták és előzőleg Sóskúton volt bértartásban, de onnan elhozták gazdái, mert úgy gondolták, hogy Érden, amely közelebb fekszik lakásukhoz, jobb helyen lesz - mondta az [origo]-nak Pályi Melinda, a Budaörsi Állatmenhely munkatársa, akit a hatósági állatorvos hívott a helyszínre. Az állatvédő, aki a ló megölése után érkezett a helyszínre, a ló tulajdonosától úgy tudja, hogy azért akarták elvinni a lovat, mert látták, hogy nem bánik vele jól a férfi, akinek a gondjaira bízták.

Pályi Melinda úgy tudja, hogy az Érden közismert, Indián becenevű férfi, akit többször is láttak betyárruhában lovagolni a városban, nem akarta visszaadni a lovat, és amikor a tulajdonos nő rendőrséggel kezdett fenyegetőzni, azzal a felkiáltással, hogy "Nesze itt van a lovad!", leszúrta az állatot, amely támolyogva lépett kettőt és összeesett. Az állatvédő úgy tudja, hogy a ló 13 éves gazdája és testvére sokkot kaptak az eset láttán.

Az 56 éves férfi a Pest megyei rendőrség szerint feltehetően egy elszámolási vita miatt ölte meg a lovat, több késszúrással. Az [origo]-hoz is eljuttatott rendőrségi közlemény szerint a férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és állatkínzás vétsége miatt indítottak ellene eljárást. Szabadlábon védekezhet. A férfinél lévő további három lovat - amelyből kettő volt sajátja -, az illetékes állatorvos kérésére az állatok legyengült, rossz egészségi állapota miatt elszállították.