Vágólapra másolva!
Elbocsátották Szabó Jánost a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát. Szabót februárban tartóztatták le, majd befolyással üzérkedés gyanúja miatt tettek vádemelési javaslatot ellene.
Vágólapra másolva!

Szerdától megszüntetik Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának munkaviszonyát - írja a Magyar Nemzet. Szabót még februárban tartóztatták le, majd befolyással üzérkedés gyanúja miatt tettek vádemelési javaslatot ellene. Előzetes letartóztatását már megszüntették, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom van érvényben ellene.

A gyanú szerint az egykori rektor felajánlotta a segítségét a DHL magyar leányvállalatának vezetőinek, amikor a cég futárai fegyver- és drogkereskedelmi ügybe keveredtek, Szabó azt ígérte, hogy kapcsolatai segítségével elsimítja az ügyet, de a gyanú szerint ezért ellenszolgáltatást várt el (erről bővebben itt olvashat).

A Honvédelmi Minisztérium (HM) szerda délután erősítette meg, hogy megszüntették a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának munkaviszonyát, de bővebb tájékoztatást későbbre ígért az ügyben.

Szabó János rektori megbízása egyébként is lejárt idén nyáron. A posztra pályázatot írtak ki, azonban Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-jei hatállyal Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét bízta meg a ZMNE miniszteri biztosi teendőinek ellátásával.