Enyhítették a BKV-ügy egyik gyanúsítottjának őrizetét

Vágólapra másolva!
A BKV volt informatikai igazgatója házi őrizet helyett a legenyhébb kényszerintézkedést kapta, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az esetében. F. Zsoltot vesztegetéssel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) a BKV volt informatikai igazgatójának a házi őrizetét, helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el szerdán.A bíróság tájékoztatása szerint a legenyhébb kényszerintézkedésről szóló végzés jogerős.

F. Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben Szegeden fogták el és vették őrizetbe február 3-án, majd a BKKB február 5-én rendelte el előzetes letartóztatását. A volt vezetőt gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. F. Zsoltot a BKKB május 12-én helyezte házi őrizetbe.

A rendőrség december 4-én házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában és először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sz. György. Az üggyel összefüggésben R. Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sz. Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Ebben az ügyben gyanúsították meg F. Zsoltot is.