Vágólapra másolva!
A minisztérium nem indokolta, miért kellett mennie Mezős Tamásnak. A kormányváltás óta egy sor állami hivatal élén lecserélték a vezetőket.
Vágólapra másolva!

Leváltotta Mezős Tamást a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökét Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - közölte a minisztérium. Mezőst 2010. július 20-án két hónapos felmondási idővel, munkavégzési kötelessége alól ezen időszakra mentesítve mentette fel. A minisztérium nem indokolta, hogy miért kellett mennie Mezősnek.

Az elnöki teendőkkel - helyettesítési jogkörben - 2010. július 21-től Tamási Judit bízták meg. A hivatalban elkezdődött az átadás-átvétel, amely július 27-ig tart.

A KÖH elnöke már a sokadik állami hivatal élén álló tisztségviselő, akit a kormányváltás óta felmentettek: távoznia kellett többek között az Országos Választási Iroda vezetőjének, az országos tisztifőorvosnak, az Országos és a Budapesti Rendőr-főkaptiányság, valamint a Vám- és Pénzügyőrség parancsnokának és az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főizgagatójának. Réthelyi Miklós szerdán jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet főigazgatója, kedden pedig azt közölték, hogy felmentette beosztásából Dr. Göndöcs Zsigmondot az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját.