Majdnem bennégett egy férfi saját maga felgyújtotta házában

Vágólapra másolva!
Biztosítási csalást akart elkövetni egy férfi, ezért felgyújtotta saját házát Gyermelyen. Az esetet azonban olyan jól megrendezte, hogy kis híján maga is bennégett.
Vágólapra másolva!

Biztosítási csalás szándékával felgyújtotta háza tetejét egy férfi Gyermelyen, az esetet azonban olyan jól megrendezte, hogy majdnem maga is bennégett az épületben - közölte a rendőrség csütörtökön. A rendőrök emberölés kísérlete miatt kezdtek nyomozni szerdán, mert az ablakok és a bejárati ajtó el volt torlaszolva, és a lakó a bejárat ablakát kitörve menekült ki az épületből. A nyomozóknak azonban feltűnt, hogy a ház valamennyi ablaka és ajtaja előtt volt akadály, kivéve az utcafronton.

A férfi rövid időn belül beismerte, hogy ő gyújtotta fel a házát. Bevallotta, fél órán át dolgozott azon, hogy a tetőteret lángra lobbantsa, majd pánikba esett, emiatt elfelejtette, hogy egy menekülési útvonalat szabadon hagyott - idézte a férfi vallomását a sajtóreferens. Az elkövető azt mondta, adósságai vannak, ezért találta ki, hogy felgyújtja házát, és a biztosítótól kapott összegből fedezi majd az épület felújításának költségeit, sőt hiteleit is vissza tudja fizetni.