A mentőst is magával rántotta a Dunába egy részeg, meztelen férfi

Vágólapra másolva!
A segítségére siető mentőst is a Dunába rántotta egy részeg, meztelen férfi pénteken Budapesten, a Petőfi hídnál. A mentős ki tudott másznia a vízből, de a hajléktalan férfit csak a Lágymányosi híd után tudták kimenteni a vízből, addigra megsérült, mert nekiütközött az A38 állóhajónak és több sziklának.
Vágólapra másolva!

Pénteken délben a horgászok hívtak mentőt egy hajléktalan férfi miatt a Petőfi híd budai oldalához - mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az ittas férfi agresszívan viselkedett, meztelenül járkált a parton és a Dunába akart ugrani. A horgászok azért hívtak mentőt, mert félő volt, hogy az erősen ittas férfinak baja lesz a vízben.

A kiérkező mentők meg is találták a parton a férfit, de mikor el akarták segíteni a parttól, ő a vízbe vetette magát, magával rántva az egyik mentőst is. A mentősnek nem lett baja, csak vizes lett, a férfi azonban elkezdett úszni a folyó közepe felé. Ekkor hívták a vízirendészetet, illetve a partról is követték a férfit, aki lefelé úszott a folyón. Menet közben sziklákba és más hordalékokba ütközött, illetve egy a közelben lévő állóhajónak is nekiment. A rendőrök motorcsónakukkal végül a Kopaszi-gátnál tudták megfogni és kiemelni a vízből.

A férfi a fején és a vállán megsérült a vízben, ezért a mentők kórházba szállították.