Matolcsyhoz fordult a BKV miatt aggódó Demszky

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor főpolgármester levelet írt Matolcsy György gazdasági miniszternek, mert szerinte a minisztérium a határidő lejárta ellenére nem utalt még át 7,4 milliárd forintot a BKV támogatására. 
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor főpolgármester levelet írt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, amelyben azt írja, októberben veszélybe kerülhet a BKV fizetőképessége, ha az Orbán-kormány nem fizeti ki a Bajnai-kabinet által 2009 decemberben vállalt támogatást - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

A közlemény szerint arról állapodott meg a Bajnai-kormány és Budapest vezetése, hogy 2010-ben 17,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a közlekedési vállalat. A BKV szerint a megállapodás értelmében július 15-ig meg kellett volna kapnia a támogatást a 7,4 milliárd forintos harmadik, utolsó részletet, ami még nem történt meg.

Demszky arra is felhívta Matolcsy figyelmét, hogy egy áprilisi hitelszerződés értelmében a Magyar Fejlesztési Bank állami kezességvállalás mellett 5 milliárd forint hitelt nyújt a BKV-nak a társaság októberben lejáró hiteltartozásainak refinanszírozására, de a kormányváltás után a készfizető kezességvállalás végrehajtása már nem történt meg.