Korábban is menekült már autóval a Baross téri gázoló

Vágólapra másolva!
Többször is meggyűlt a bajuk a rendőröknek azzal a férfivel, aki pénteken a Keleti pályaudvarnál halálra gázolt egy rendőrt. Tavaly már egyszer megpróbált elmenekülni az őt igazoltatni akaró rendőrök elől az M5-ös autópályán, idén pedig, amikor áprilisban lopás miatt előállították, törni-zúzni kezdett a rendőrség épületében - jelentette az RTL Híradó.
Vágólapra másolva!

Nem a pénteki volt az első autós üldözése annak a férfinak, aki halálra gázolt egy rendőrt a fővárosban - jelentette az RTL Klub Híradója. P. Zoltánt 2009-ben az M5-ös autópályán már egyszer üldözték a rendőrök. A televízió szerint igazoltatni akarták, de férfi gázt adott, és megpróbált elmenekülni. Több autóval eredtek a nyomába, de csak úgy tudták megállítani, hogy kilőtték a kocsija kerekeit.

Az RTL Híradó szerint P. Zoltánt legutóbb idén áprilisban Budapesten fogták el lopás miatt. Akkor sem volt könnyű dolguk vele a rendőröknek, mert a kapitányságon törni-zúzni kezdett és megfenyegette őket.

Az esetnek Bartucz Zoltán, a Terézvárosi-Belvárosi Polgárőr Egylet egyik munkatársa is szemtanúja volt, aki az RTL Híradónak azt mondta, hogy a férfi nyugtatót követelt, ezért hívtak hozzá mentőt, de nekitámadt egy tolmácsnőnek és a rendőrségen várakozó más, ügyeiket intéző embereknek. Akkor rendőri kísérettel vitték kórházba, majd vissza a rendőrségre. Amikor másnap elengedték, szemtanúk szerint akkor is megfenyegette a rendőröket, hogy megkeresi őket.

A nyomozók a pénteki halálos gázolás ügyében indított nyomozásban azt is vizsgálják, hogy a férfi fogyasztott-e valamilyen kábítószert, vagy alkoholt. Vasárnap a bíróságon egy sört vallott be, de az RTL Híradó úgy tudja, autójában kábítószert, feltehetően speedet találtak a rendőrök. A férfi vérvizsgálatának néhány nap múlva lesz eredménye.

A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfit vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba, mivel pénteken, menekülés közben elütött egy rendőrt. A bíróságon azt állította, hogy nem vette észre azt a rendőrt, akit elütött. A gázoló szombatra virradó éjszaka részletes vallomást tett az ügyészségben, és tettét is nagyrészt beismerte.