Tárki: Kissé apadt a Fidesz népszerűsége

Vágólapra másolva!
Egy hónap alatt 46-ról 39-re csökkent a teljes lakosságon belül a Fidesz támogatottsága - derül ki a TÁRKI júliusi felméréséből. A Fidesz előnye ennek ellenére is jelentős, az MSZP támogatottsága 13, a Jobbiké 7, az LMP-é 4 százalékos.
Vágólapra másolva!

Az előző hónaphoz képest a Fidesz támogatottsága kissé csökkent, az MSZP támogatottsága nőtt, ennek ellenére továbbra is jelentős a Fidesz előnye - derül ki a TÁRKI júliusi, ezer fő megkérdezésével készül felméréséből.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében júliusban 39 százalék (szemben a júniusi 46 százalékkal), míg az MSZP tábora a teljes lakosság körében 13 százalék (a júniusi 10% után). Az új parlamenti pártok közül júliusban a teljes népességen belül a Jobbik támogatottsága 7, az LMP-é 4 százalék volt.

A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága júniusban 62 százalék, az MSZP-é 20 százalék, a Jobbiké 11, az LMP-é 6 százalék volt. Júniushoz képest 20-ról 23 százalékra nőtt a pártválasztásban bizonytalanok aránya.