Kiskorúakat futtató magyar bandára csaptak le Olaszországban

Vágólapra másolva!
Három magyart vettek őrizetbe a Velence melletti Mestrében az olasz rendőrök. A három férfit többek között kiskorú lányok futtatásával gyanúsítják. Egy kiskorú prostituált vallott ellenük, aki szerint magyarországi árvaházaknál verbuválták a lányokat.
Vágólapra másolva!

Kiskorú lányokat is futtató magyar bűnözőket vett őrizetbe az olasz rendőrség Mestrében. A Velence melletti városban csütörtök hajnalban végrehajtott akció során három magyart tartóztattak le, és 4-5 lányt is előállítottak, hogy tisztázzák ügyüket.

A razzia egy magyar bűnbanda ellen irányult, amely közel húsz, többnyire 18 és 25 év közötti magyar lányt hozott Olaszországba és kényszerített prostitúcióra. A lányok között voltak 16-17 éves kiskorúak is.

Az olasz rendőröket is egy kiskorú magyar lány vallomása vezette a magyar leánykereskedők nyomára. A lányt még 2009 októberében állították elő, aki elmesélte a rendőröknek, hogyan verbuválták a gyanúsítottak, akik árvaházak és fiatalokat segítő központok mellett szólítottak meg lányokat, bókoltak és olaszországi munkalehetőséget ígértek nekik. Olaszországba érve azonban Velence és Treviso tartományok útjain kényszerítették prostitúcióra őket.

A lányt egy védett otthonban helyezték el, majd Magyarországon visszakerült anyja felügyelete alá. Az olasz rendőrség szerint a nyomozásban a magyar rendőrség is közreműködött.