Ózdon temették el a halálra gázolt rendőrt

Vágólapra másolva!
Csütörtökön temették el Ózdon azt a rendőrt, akit a múlt pénteken gázolt halálra egy rendőrök elől menekülő BMW-s. Radovic Dusán temetésén a családtagokon kívül megjelent a rendőri vezetés, több politikus és 1500 rendőr.
Vágólapra másolva!

Görög katolikus szertartással helyezték végső nyugalomra Radovic Dusán rendőr főhadnagyot csütörtökön a Borsod megyei Ózdon, a Gyári temetőben. A XIV. kerületi, zuglói rendőrkapitányságon szolgált rendőrt a múlt pénteken gázolta halálra egy férfi egy autós üldözés alatt Budapesten.

A hamvasztás utáni búcsúztatáson részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, jelen voltak az országos és a budapesti rendőr-főkapitányság vezetői, illetve az ország rendőr-főkapitányságai és a társszervek (vám- és pénzügyőrség, tűzoltóság) képviselői, valamint 1500 rendőr.

Rajtuk kívül politikusok, országgyűlési képviselők, polgármesterek is megjelentek a szertartáson, ahova kiemelt rendőri ellenőrzésen át lehetett eljutni.

A főhadnagyot családja és a rendőrség részéről is beszéddel búcsúztatták. Búcsúbeszédet mondott Krammer György rendőr ezredes, a XIV. kerület rendőrkapitánya, és Tóth Tamás budapesti rendőrkapitány is. A búcsúztatás alatt helikopterek tettek tiszteletkört a temető fölött, a díszszázad pedig sortűzzel tisztelgett.

A 30 éves Radovic Dusán Ózdon született, majd, amikor kijárta a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolát, Budapestre került. 1999 óta szolgált Zuglóban. Akkor halt meg, amikor múlt pénteken a Keleti pályaudvarnál feltartóztattak egy üldözött BMW-t, a kocsi tolatás közben elütötte. A sofőr menekülni próbált, de elkapták, vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték. A férfit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel és közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják.

Forrás: MTI/Vajda János

Radovic Dusán rendőr zászlóst Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére léptették elő rendőr főhadnaggyá.