Újabb vízügyi vezetőt menesztett Illés az árvíz miatt

Vágólapra másolva!
Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár csütörtökön menesztette Pintér Istvánt, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét. Az új vezetőtől Illés azt várja, hogy a jövőben árvízi területre ne adjon ki építési engedélyt.
Vágólapra másolva!

Menesztette csütörtökön Pintér Istvánt, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára.

Illés az árvíz sújtotta Felsőzsolca határában az MTI-nek azt mondta: a felügyelőség új megbízott vezetőjétől, Kopácsi Évától, aki a szervezetnél dolgozott eddig is, azt várja, hogy a jövőben árvízi területre ne adjanak ki építési engedélyt. Hozzátette: utasította az új vezetőt, hogy az összes zűrös ügyet vizsgálja felül, és nem csak az árvízzel kapcsolatos ügyeket, hanem mindazokat, amelyek szakmailag vitathatók.

Illés június közepén az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét, Filotás Ildikót is elbocsátotta, mert őt tette felelőssé a Sajó árterében álló Auchan bevásárlóközpont felépítésének az engedélyezéséért.