Marihuánaültetvényre bukkantak a rendőrök egy pesti házban

Vágólapra másolva!
Mintegy ötszáz tő marihuánát találtak a rendőrük egy XV. kerületi házban, az ültetvényt a gyanú szerint vietnami állampolgárok működtették. A nyomozók tapasztalatai szerint a vietnami bűnözők az utóbbi időben a marihuánatermesztésre szakosodtak.
Vágólapra másolva!

Újabb, vietnami állampolgárok marihuánaültetvényre bukkantak a fővárosi rendőrök, ezúttal a XV. kerületben - közölte pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A nyomozók a napokban csaptak le egy ingatlanra, ahol körülbelül 500 tő cannabist találtak. Két vietnami és egy norvég-thai férfit fogtak el.

Az eddigi adatok szerint a trió megosztotta a munkát egymás közt: egyikük bérelte az ingatlant, a másik az elültetett növényekre figyelt, harmadik társuk pedig a termesztést és az azt követőket szervezte. A három férfit a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság pedig már elrendelte előzetes letartóztatásukat

Az elmúlt hónapokban számos hasonló ültetvényt számoltak már fel a rendőrök, akik szerint a korábban heroinra specializálódott vietnami bűnözők újabban marihuánával foglalkoznak. A drogot Magyarországon termesztik, általában bérelt lakásokban vagy házakban. A rendőrök arra kérik a házukat vietnamiaknak kiadókat, hogy jelezzék a rendőrségnek, ha albérlőik esetleg zárat cserélnének, vagy nem engednék be őket.