Vágólapra másolva!
Fölöslegesnek és drágának tartja az LMP a XII. kerületi Városmajor Park körbekerítését, melyre 300 millió forintot szán a főváros. A párt helyi képviselőjelöltje bejelentette, aláírásgyűjtésbe kezdenek annak kiderítésére, a helyiek hogyan vélekednek a kerítésről, és ha az eredmény azt mutatja majd, hogy ők sem támogatják, helyi népszavazást fog kezdeményezni az ügyről az LMP.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Városmajor Park körbekerítése ellen tiltakozott vasárnap az LMP. Püspöki Gábor, a párt XII. kerületi képviselőjelöltje azt mondta: a tervek szerint augusztus 1-jén kezdték volna meg a kerítések felállítását, ezért döntöttek a vasárnapi tiltakozó rendezvény mellett. Püspöki közölte, hogy a főváros pénzéből 300 millió forintot szánnak a park körbekerítésére, ami azt jelenti, hogy 1 méter kerítés 230 ezer forintba kerül. "Ennél még az is olcsóbb lenne, ha a kerítés kolbászból lenne" - jegyezte meg.

Az LMP bejelentette: a döntés több tízezer embert érint, ezért hétfőtől aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy megtudják, a helyiek hogy vélekednek a park körbekerítéséről. Amennyiben kiderül, hogy a lakosság sem ért ezzel egyet, helyi népszavazást kezdeményeznek az ügyről.

Püspöki szerint nem indokolták, hogy miért kellene bekeríteni a budai parkot, amikor tavaly Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármesterének javaslatára a fővárosi közgyűlés megszavazta a 300 millió forintot a kerítésre. Egyelőre az idei évre 150 millió forintot különítettek el a Városmajor felének bekerítésére. Püspöki szerint mivel az indoklás elmaradt, csak feltételezni tudják, hogy a közbiztonság és a hajléktalan helyzet lehet az érv a kerítés mellett. Ezekért azonban felesleges felállítani a drága kerítést, mivel a közbiztonság nem rossz, a hajléktalanok pedig egy olyan részen szoktak aludni, amelyet nem érint a körbekerítés - tette hozzá.

Az LMP-s politikus szerint a kerítésre szánt 300 millió forintot sokkal jobb célokra is fel lehetne használni. A 11 hektáros Városmajori Parkban például nincs egyetlen egy nyilvános WC vagy pelenkázó sem, és csupán egy ivókút működik. A kerítésre szánt összegből ezek pótlásán kívül meg lehetne újítani a park virágait, növényeit is és akár parkfelügyelőt is alkalmazhatnának - tette hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés döntött a fővárosi tulajdonban és üzemeltetésben lévő Városmajor körbekerítéséről - reagált az LMP vasárnapi sajtótájékoztatójára a XII. kerületi polgármester kabinetfőnöke, Váczi János. Azt mondta: nagyon rossz a terület közbiztonsága, így támogatják a kerítés megépítését, sőt a kerület egy térfigyelő kamerarendszer kiépítését is felajánlotta a fővárosnak.