Emberi mulasztás okozhatta a pénteki darubalesetet

Vágólapra másolva!
Szabálytalanul, kiengedett gémmel, visszahúzott kitámasztó talpakkal mozgatták azt a darut, amelyik múlt pénteken ráborult egy autóra a Baross téren - közölte a Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában. Az ügyben indult vizsgálat egy-másfél hónap múlva zárulhat le.
Vágólapra másolva!

Emberi mulasztás miatt borulhatott fel múlt hét pénteken a Keleti pályaudvar mellett dolgozó daru - mondta Gedeon András, a Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában. A szóvivő szerint körülbelül az ügyben indult vizsgálat egy-másfél hónap múlva zárulhat le, de az már kiderült, hogy emberi mulasztás okozta a balesetet. A baleset azért történhetett, mert a járművet kiengedett gémmel mozgatták, úgy, hogy előtte a kitámasztó talpakat visszahúzták. Azt még nem tudni, hogy a gép kezelője hozott rossz döntést, vagy utasítást hajtott végre.

A daru pénteken reggel borult fel a 4-es metró Baross téri állomásának építésénél. A gém rázuhant egy közelben parkoló autóra, melynek vezetője néhány perccel korábban szállt ki belőle. A daru kezelője nem sérült meg, mert még időben kiugrott a fülkéből, a baleset miatt azonban sokkos állapotba került, kórházba vitték.