Két eltűnt fürdőzőt keresnek a magyarországi folyókban

Vágólapra másolva!
Két újabb férfi tűnt el fürdőzés közben vasárnap Magyarországon - közölte a tűzoltóság és a rendőrség hétfőn. A Túrban és a Holt-Dunában elmerült emberek keresését a hatóságok hétfőn is folytatták. Vasárnap egy 15 éves fiú fulladt bele a Lónyai-főcsatornába.
Vágólapra másolva!

Két férfit keresnek a hatóságok a magyarországi folyókban, akik vasárnap fürdőzés közben merültek el. Egy harmadik férfi holttestét már vasárnap megtalálták a tűzoltók: a 15 éves fiú a Lónyay-főcsatornában merült el, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A továbbra is keresett emberek egyike, egy 24 éves darnói férfi a Túrban merült el Sonkádnál, vasárnap délután - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A fiatalember egyszer átúszott, visszafelé azonban néhány karcsapás után elmerült. A rendőrség, tűzoltóság, speciális mentők késő estig keresték, de hiába.

A baleset az úgynevezett Kis-bukónál történt, ahol a jelenleg áradó folyó sodrása erős. Az eltűnt férfit a tűzoltók mellett egy búvárcsoport is keresi, a kutatást hétfőn újra kezdték. Korábban a tűzoltóság még egy 22 éves férfi eltűnésérőlszámolt be, ezt azonban hétfőn a rendőrség pontsította.

Valamivel az első eltűnés után, vasárnap este a bogyiszlói Holt-Dunában tűnt el egy férfi - közölte a rendőrség. A fürdőző a bogyiszlói régi strandnál merült el, keresését vasárnap sötétedéskor felfüggesztették, és hétfőn folytatták - mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az MTI statisztikái szerint Magyarországon a legtöbb ember folyókban fullad vízbe, 2009-ben összesen 79, 2008-ban 78 ilyen eset történt. A hétvégi vízibalesetekkel kapcsolatban a rendőrség közölte, igen veszélyes a fürdőzés a megáradt, gyors folyású szabadvizekben. Rendkívüli veszélyeket rejthetnek az örvények, ezért a rendőrség még a jó úszóknak is azt javasolja, hogy csak az arra kijelölt helyen fürdőzzenek.