Elbocsátottak egy dulakodás miatt feljelentett szentesi rendőrt

Vágólapra másolva!
Elbocsátották a szentesi rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottját, miután egy férfi testi sértésért feljelentette őt - írja a Délmagyarország. A kirúgott rendőrzászlós azt állítja, nem bántotta a férfit, a sértett szerint azonban a rendőr szilánkosra törte az orrát. A felfüggesztést a megyei rendőr-főkapitány még visszavonhatja.
Vágólapra másolva!

Felmentett szolgálati viszonyából a szentesi rendőrkapitány egy helyi rendőrzászlóst, mert az a gyanú szerint többször megütött egy mindszenti fiatalt egy szentesi szórakozóhelyen - írja a Délmagyarország című regionális napilap. Az újság szerint a körzeti megbízottal szemben méltatlansági vizsgálat indult, amely megállapította, hogy a zászlós nem méltó a rendőri hivatás ellátására.

Az állítólagos verekedés több mint egy hónapja, még június 26-án történt, a rendőrt pedig július 28-án rúgták ki - írja a Délmagyar. A lap szerint az incidens zárás után történt egy szórakozóhelyen, de arra a rendőr és a sértett teljesen különböző módon emlékszik.

A sértett fiatal a pénztárcáját keresve tért vissza a szórakozóhelyre, ahol a szolgálaton kívüli rendőr az alkalmazottakkal beszélgetett. A rendőr jogi képviselője, Lokár Gábor a Délmagyarnak azt mondta, hogy miután a tárca nem lett meg, a fiatal szitkozódni kezdett, ekkor a zászlós megkérte menjen el, és a takarítás után térjen vissza.

A fiatalember azonban az ügyvéd szerint megtámadta a rendőrt. A zászlós kitért az ütés elől, mire a férfi megrántotta a pólóját, úgy, hogy az elszakadt, majd mindketten a földre estek. A fiatal ezután elment a rendőrkapitányságra és feljelentést tett testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen - mondta az ügyvéd.

A 26 éves mindszenti Faur István ezzel szemben úgy emlékszik, hogy az ő pólóját tépték el: a szóváltás közben az asztalok és székek alá próbált benézni, mikor hátulról megrántotta valaki, és elszakadt a pólója - mondta a lapnak. A földre került, ahol a rendőr a fejét kezdte ütlegelni - állította. Miután kimenekült, barátjával - aki kint várta - kórházba mentek, mert állítása szerint szilánkosra tört az orrcsontja. A sérülés miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A feljelentett rendőrzászlós ügyvédje szerint védence 12 éve rendőr, soha nem volt hasonló ügye. A bizottsági döntés ellen panaszt tettek, a felmentést megyei főkapitány még mintegy harminc napig megváltoztathatja.