Újra gyanúsítottként hallgatták ki Tóth Károly egykori képviselőt

Vágólapra másolva!
Ismét kihallgatta az ügyészség az úgynevezett adatgyűjtési ügyben meggyanúsított Tóth Károly egykori MSZP-s parlamenti képviselőt - írja a Magyar Nemzet. A személyes adattal való visszaéléssel gyanúsított Tóth közölte, kezdeményezte, hogy szüntessék meg az ellene indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Múlt csütörtökön ismét gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Tóth Károly egykori MSZP-s képviselőt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának korábbi alelnökét. A politikus vallomást tett és válaszolt az ügyész kérdéseire, de fenntartotta álláspontját, hogy nem követett el bűncselekményt - idézi a Magyar Nemzet a KNYF szóvivőjét, Fazekas Gézát.

Az ügyészség július elején közölte, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg Tóth Károlyt. Az eljárás része az úgynevezett adatgyűjtési ügynek, amely 2008 őszén került nyilvánosságra.

Akkor derült ki, hogy Laborc Sándor, az NBH akkori főigazgatója kezdeményezésére házkutatást tartottak az UD Zrt. nevű biztonsági cégnél, majd Szilvásy György akkori titokminiszter bejelentette, hogy egy polipként működő árnyék-titkosszolgálatot sikerült leleplezni. A bejelentéssel nyilvánosságra kerültek olyan lehallgatott telefonbeszélgetésekről készült felvételek, amelyeken fideszes politikusok - Demeter Ervin és Kövér László - beszéltek a biztonsági cég vezetőivel.

Tóth Károly a Magyar Nemzetnek azt mondta, válaszolt a vádhatóság kérdéseire, és kezdeményezte az eljárás megszüntetését.