Több vasútvonalon is gondokat okoz a vihar

Vágólapra másolva!
Megsüllyedt vasúti pálya, hordalék a síneken, kidőlt fák - több helyen is gondot okoznak a pénteki viharok a vasúti közlekedésben. Szombattól nem járnak a monori elővárosi vonatok.
Vágólapra másolva!

Budapesten Kőbánya-Kispest és Kőbánya-Teher állomások között a heves esőzések miatt vízátfolyások keletkeztek a síneken, a vasúti pálya megsüllyedt. A két állomás között csak egy vágányon közlekednek a vonatok. 20-30 perces késések vannak a Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vasútvonalon.

Kőbánya alsó megállóhelyen a heves esőzés a vasúti sínektől negyven centiméterre mintegy öt méter mélyen tölcsér alakban kimosta a zúzottkövet. A szakemberek már délután megkezdték a helyreállítási munkákat, de a végleges helyreállítást - leghamarabb - vasárnapra ígérik - közölte péntek késő este a MÁV. A nagyobb késések elkerülése végett holnaptól - a szükséges munkák végéig - a monori elővárosi vonatok nem közlekednek. A szolnoki és ceglédi elővárosi vonatok csak Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek. Az érintett InterCity és gyorsvonatok Budapest-Nyugati pályaudvarig végig közlekednek, és megállnak Kőbánya alsó megállóhelyen. Az IC vonatok szombat éjfélig Kőbánya-Kispest és Nyugati pályaudvar között pót és helyjegy megváltása nélkül igénybe vehetők.

Piliscsaba és Leányvár között az esővíz hordalékot és iszapot hordott a sínekre. Egy munkagéppel késő délutánra megtisztították ezt a szakaszt, de a Budapest- Esztergom vonalon - várhatóan az esti órákig - jelentős késésekre kell számítani.

A Budapest - Hatvan - Miskolc - Szerencs - Sátoraljaújhely - Nyíregyháza vonalon, Emőd és Nyékládháza között egy nagyobb fa dőlt a sínekre. Emiatt itt csak egy vágányon - várhatóan 15-20 perces késéssel - közlekednek a vonatok. Tiszapalkonya- Erőmű és Nyékládháza között - szintén az átvonuló vihar miatt - tartós zárlat miatt nem közlekednek a vonatok. A szolgálatban lévő vasutasok mindenhol megkezdték a hibák elhárítását - közölte a MÁV.