Vágólapra másolva!
Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy kislányt a Borsod megyei Ároktőről, miután egy autós egy másik lánnyal együtt elgázolta a településen - közölte a mentőszolgálat. A másik kislányt mentőautó vitte Miskolcra, mindkét gyereknek súlyos az állapota. A rendőrség szerint a gyerekek valószínűleg takarásból szaladtak az autó elé, ezért a sofőr nem tehet a balesetről.
Vágólapra másolva!

Gyerekeket gázolt el egy személyautó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ároktő belterületén szombat délelőtt - közölte a rendőrség. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy egy 7 és a 10 éves kislány sérült meg, akik az elsődleges adatok szerint körültekintés nélkül, egy autó takarásából szaladtak át az úttesten.

Tamási Andrea, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az [origo]-nak azt mondta, hogy mindkét kislány súlyossérüléseket szenvedett, egyiket mentőhelikopterrel,másikat mentőautóval szállították a Miskolci Gyermekkórház sebészetére. A rendőrség információi szerint a kisebbik lánynak a lába tört el, Gaskó Bertalan ugyanakkor a mentőkkel ellentétben úgy tudta, hogy a másik lány csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrségi szóvivő sezrint a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság műszaki szakértővel vizsgálja a baleset körülményeit. Amennyiben megerősítik az elsődleges információkat, miszerint a sofőr vétlen volt a balesetben,úgy neki nem kell további eljárásra számítania, ezt azonban a vizsgálat jelenlegi szakaszában még nem lehet egyértelműen megállapítani - mondta. A rendőrség információ szerint a sofőrnek egyébként nem esett baja.