Kövér szerint lecsendesedik a törvényhozás menete

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés elnöke, Kövér László szerint a törvényhozás menete visszazökken a rendes kerékvágásba a zaklatott időszak után. A fideszes politikus szeretne új alkotmányt, de nem gondolja, hogy a jelenleg hatályos alkotmány miatt került kátyúba a magyar demokrácia szekere.
Vágólapra másolva!

Kövér László, az Országgyűlés új elnöke a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában azt mondta, hogy az első, "szükségképpen zaklatott" időszak után az a jó, ha a törvényhozás menete kicsit "lecsendesedik", és visszazökken a rendes kerékvágásba.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy mindenképpen egyetért azzal a felvetéssel, amely szerint húsz év elteltével ideje lenne új alkotmányt elfogadnia az Országgyűlésnek, még akkor is, ha szerinte nem attól került kátyúba Magyarország és a magyar demokrácia szekere, mert rossz lett volna az alkotmány. "Ez félreértés" - mondta.

A politikus a Fidesz háromhetesre tervezett önkormányzati választási kampányát a műsorban azzal magyarázta, hogy az embereknek - beleértve a politikusokat is - elegük van az egymást érő kampányokból.