Rendőri biztosítás mellett temették el az Alsóörsön lelőtt fiatalt

Vágólapra másolva!
Ötszáznál is többen búcsúztak Alibánfán attól a főiskolástól, akit a múlt szerdán lőttek le egy rendőrrel együtt Alsóörsön. A búcsúzóknak a templom is szűknek bizonyult, és a nagy tömeg miatt rendőrök irányították a forgalmat a települést átszelő, Zalaegerszeget Sümeggel összekötő úton.
Vágólapra másolva!

Több mint ötszázan vettek részt szerdán a Zala megyei Alibánfán annak a 21 éves főiskolásnak a temetésén, akit egy hete egy rendőr főtörzsőrmesterrel együtt halálos lövés ért Alsóörsön. Németh Ádámot rokonok, barátok és ismerősök százai kísérték utolsó útjára a temetőben, a szertartáson részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

A közel 500 lakosú település temetőjét övező utakon kilométer hosszan parkoltak a búcsúztatáson részt vevők autói.

A fiútól, aki a székesfehérvári Kodolányi főiskola elsőéves hallgatója volt, az önkormányzat saját halottjaként vettek végső búcsút. A település polgármesterén kívül a környékbeli falvak több vezetője is megjelent, koszorúval érkezett Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere is.

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Kattintson a képre és nézze meg a helyszínen készült fotókat!

A szertartás gyászmisével kezdődött a falu templomában, de sokan nem fértek az épületbe, így az udvaron hallgatták végig a megemlékezést. A résztvevők innen vonultak át a néhány száz méterre lévő temetőhöz.

Miután a sírkert a Zalaegerszeget Sümeggel összekötő út faluval szemben lévő oldalán található, az autóforgalmat rendőrök irányították, hogy a gyászolók biztonsággal átkelhessenek. A környéken rendőrök és polgárőrök tucatjai járőröztek a délután folyamán. A család kérésére a temetést a sajtó nyilvánosságának kizárásával tartották, az újságírók, operatőrök és fotósok a kerítésen kívülről figyelhették a szertartást.