Börtönben kellett volna lennie a falunapon ölő biztonsági őrnek

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub híradója szerint börtönben kellett volna lennie az év eleje óta annak a biztonsági őrnek, aki a szentlőrinckátai falunapon megölt egy férfit. Ügyvédje szerint a férfi jelentkezett korábban a börtönben, de nem volt nála igazolvány, emiatt nem fogadták be.
Vágólapra másolva!

Nem dolgozhatott volna biztonsági őrként az a férfi, aki egy hétvégi falunapon mellkason rúgott egy résztvevőt, aki azután meghalt - mondta az RTL Híradónak Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

A biztonsági őrt ugyanis elítélték, és börtönben kellett volna ülnie év eleje óta, így nem kaphatta volna meg az erkölcsi bizonyítványt sem, ami alapfeltétel a biztonsági őröknél. A Híradó úgy tudja, hogy már korábban is elítélték erőszakos bűncselekmények miatt. A cég, aki a biztosításért felelt, továbbra sem nyilatkozik.

A férfi a gyanú szerint a szentlőrinckátai falunapon egy tömegverekedés közben mellkason rúgott egy 36 éves férfit, aki ezután életét vesztette. Fülöp Tamás, a gyanúsított védője azt mondta az RTL Híradónak, hogy a gyanúsított jelentkezett a börtönben, de semmilyen igazolvány nem volt nála, amivel azonosítani tudta volna magát, így nem fogadták be.

"Nyilván ez nem mentesíti őt abban a tekintetben, hogy a büntetését nem kezdte meg, de mindenféleképpen egy érdekes adalék" - tette hozzá védője. A Híradó úgy tudja, a férfit korábban már többször elítélték, önbíráskodás és testi sértés miatt.