Házi őrizetben marad Sz.-né Sz. Eleonóra

Vágólapra másolva!
Házi őrizetben marad a BKV egykori humánpolitikai igazgatója, Sz.-né Sz. Eleonóra, mert a bíróság szerint továbbra is fennáll annak veszélye, hogy megszökik az ellene folyó eljárás miatt. A közlekedési vállalattól mintegy százmilliós végkielégítéssel távozó igazgató először előzetes letartóztatásban volt, majd májustól házi őrizetbe került.
Vágólapra másolva!

Az elsőfokú bíróság határozatáig, legkésőbb november 4-ig házi őrizetben marad Sz.-né Sz. Eleonóra, a BKV egykori humánpolitikai igazgatója, mivel a bíróság szerint továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, vagy a tanúk befolyásolásának veszélye. A végzés egyelőre nem jogerős.

A házi őrizet meghosszabbítását a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta és ezt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) megalapozottnak találta - közölte csütörtökön a Fővárosi Bíróság. A főügyészség továbbra is nyomoz a nagy összegű végkielégítések és a közlekedési vállalatnál kötött, gyanús megbízási és vállalkozási szerződések miatt. A közlemény szerint sok tanút kell kihallgatni, ami hosszabb időt vesz igénybe.

Sz.-né Sz. Eleonóra január elején került előzetes letartóztatásba, majd május elejétől van házi őrizetben. Az egykori humánpolitikai igazgatónak 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést fizettek, majd havi 1,2 milliós fizetéssel a cég tovább foglalkoztatta 2009. július 27-ig, amikor felmondott a közlekedési társaságnál. (A volt igazgatóról szóló cikkünket itt elolvashatja.)