A polgármesterjelöltséget választotta Rogán

Vágólapra másolva!
Rogán Antal újra az V. kerületi polgármesteri posztért indul az őszi választásokon, ahelyett, hogy - a Fidesz győzelme esetén - főpolgármester-helyettes lenne. A fideszes polgármester csütörtökön jelentette be: bár lenne ambíciója, hogy az egész főváros fejlesztéséért dolgozzon, a kerület hűséget vár tőle.
Vágólapra másolva!

Az V. kerületi polgármesteri posztért indul újra a fideszes Rogán Antal az őszi önkormányzati választásokon. Rogánnak el kellett döntenie, hogy a választásokon az V. kerületi polgármesteri posztért indul-e, vagy pedig a Fidesz győzelme, Tarlós István főpolgármestersége esetén a főpolgármester-helyettesi posztot vállalja-e el. Mindkét posztot Rogán nem vállalhatja, a két pozíció ugyanis összeférhetetlen.

A Szabadság tér sarkán csütörtök délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján Rogán arról beszélt: Budapestnek megújulásra van szüksége, négy éve ezért vállalta el a belvárosi polgármesteri posztot. Személyes ambíciója, hogy a főváros egészének a megújításában részt vegyen, ezért csábító lehetőség volt, hogy a főpolgármester-jelölt Tarlós István felkérte, vegyen részt a városfejlesztési munkában - mondta Rogán arra utalva, hogy valószínűleg a városfejlesztésért felelős helyettesi posztot kapta volna.

Rogán, mint mondta, mégis az V. kerületet választja, amely "hűséget vár el tőle", csalódást okozna, ha saját ambíciói miatt elmenne. Hozzátette, azért is a Szabadság téri új szökőkútnál jelenti be döntését, mert itt jól látszik, mennyi minden épült a belvárosban az elmúlt négy évben. A fideszes polgármester ezen kívül képviselőként részt venne a Fővárosi Közgyűlés munkájában.

Először az ATV számolt be július végén arról, hogy Rogán lehet az egyik főpolgármester-helyettes. A hírt még aznap az MTV Ma reggel című műsorában megerősítette Tarlós, aki az interjúban végig feltételes módban beszélt Rogán lehetséges posztjáról, részleteket azonban nem mondott arról, hogy mi a döntés lebegtetésének az oka.

Az [origo] csütörtökön azt írta, hogy Rogán hezitálása miatt nem dőlt el korábban, hogy a politikus melyik posztot választja. A Fidesz egyik meghatározó politikus szerint a hezitálás oka, hogy Rogán szuperhelyettesi posztot szeretett volna magának. Vagyis a fontosabb ügyekben ő akarta helyettesíteni Tarlós Istvánt, akit a Fidesz jelenlegi támogatottsága alapján októberben valószínűleg főpolgármesternek választanak majd. Tarlós azonban teljes más struktúrában gondolkodik, a helyetteseire más-más szakterületeket bízna, Rogánnak például a városfejlesztés jutna - mondta az [origo]-nak a fideszes politikus. (Erről bővebben itt olvashat.)

Rogán csütörtökön azt állította, szó sem volt arról, hogy szuperhelyettes legyen. Hozzátette, helyesnek tartja, hogy a törvények nem teszik lehetővé, hogy mindkét posztot egyszerre betöltse. Döntését már közölte Tarlóssal, aki ezt elfogadta.