Egymillió kilométer közelében járt a kerekét elhagyó BKV-busz

Vágólapra másolva!
A kereket tartó csavarok lazultak ki azon a BKV-buszon, amelyről kanyarodás közben leesett az egyik hátsó kerék péntek éjjel - közölte a BKV. A társaság szerint a buszt minden nap ellenőrzik, de ilyen eset előfordulhat. A már közel egymillió kilométert futott járművet 4 órás veszteglés után a helyszínen javították meg a BKV szerelői.
Vágólapra másolva!

Tizenhat éve állították forgalomba, és azóta 950 ezer kilométert futott a főváros különböző minőségű útjain az az Ikarus 435-ös típusú busz, amely péntek éjjel utasszállítás közben elhagyta az egyik hátsó kerekét - közölte a BKV. A Kispesten átközlekedő 148-as busz az Ady Endre úton, kanyarodás közben szenvedett balesetet, majd órákig a kanyarban vesztegelt.

A buszon többen is utaztak, de senki nem sérült meg. A BKV szakemberei a helyszínen próbálták visszatenni a kereket, mert a busz a forgalmat is akadályozta. A Független Hírügynökség szerint végül 4 órás szerelés után sikerült a buszt üzemképessé tenni.

A BKV szerint a balesetet az okozta, hogy menet közben kilazultak a busz kerekeit tartó anyacsavarok, így a kanyarban fordulás közben a helyéről kibillent a kerék. A társaság közölte: ezek a buszok hetente biztonságtechnikai nagyvizsgálaton esnek át, a sofőrnek pedig minden nap meg kell vizsgálnia a járművet, ennek ellenére a hasonló esetek előre nem láthatóak.

A busz a helyszínen új anyacsavarokat kapott, így saját kerekein ment a garázsba. Az eset pontos körülményeit a közlekedési társaság vizsgálja.