Elhagyott sátrat, mobilt is leadtak a Szigeten

Vágólapra másolva!
Kevesebb holmit vesztettek el a résztvevők az idei Sziget fesztiválon, a talált tárgyak között főleg kulcsok és iratok voltak, de egy komplett sátort is leadtak a becsületes megtalálók. A talált tárgyakat a szervezők szeptember 15-ig őrzik meg.
Vágólapra másolva!

Az idei év "csöndesebbnek" számít, lényegesen kevesebb holmit hagytak el a Szigeten - mondta Ráskó Eszter, a talált tárgyak részlegének vezetője. Az idei legértékesebb talált tárgynak egy komplett sátor számít, amelyet hárman hoztak be az egyik éjjel. Tavaly a legextrémebb talált tárgy egy kerekesszék volt, de most is találtak ruhával teli hátizsákokat is.

"Ha be tudjuk azonosítani a tulajdonost, mondjuk az iratok esetében, akkor kipostázzuk, ellenkező esetben szortírozzuk és szeptember 15-éig megőrizzük a tárgyakat" - mondta Ráskó. Hétfőig még a fesztivál területén várják a talált tárgyak gazdáit, ezt követően pedig a Sziget irodájában, szintén a Hajógyári szigeten.

Ráskó Eszter dicsérte a fesztiválozók becsületességét, mert több pénzzel teli pénztárcát, mobiltelefont is bevittek a részlegbe. "Sajnos, a talált tárgyak nagyobbik része a kifosztott fesztiválozóktól származik, a tolvajok ugyanis szétszórják a számukra értéktelen papírokat" - tette hozzá. Mint mondta, a legtöbb holmi külföldieké, akik sokszor a mobilvécék használata közben vesztik el a tárgyaikat. "Ezeket megtisztítva kapjuk meg, de így is külön kell őket tárolnunk" - jegyezte meg.

Az [origo] Szigetről szóló cikkeit itt megtalálja.