Két biztonsági őrt meglőttek a Váci úti Tescóban

Vágólapra másolva!
Lövöldözés tört ki a XIII. kerületi, Váci úti Tescóban, két biztonsági őr megsebesült, egyikük súlyosan - mondta az [origo]-nak a BRFK sajtóügyeletese. Egy vásárló lőtt rájuk, majd társával megpróbált elmenekülni. A többi biztonsági őr és egy másik vásárló tette őket ártalmatlanná.
Vágólapra másolva!

Nyolc óra előtt nem sokkal lövöldözés volt a XIII. kerületben, a Váci úti Tescóban - erősítette meg a Független Hírügynökség információját az[origo]-nak a BRFK sajtóügyeletese, Papp Judit. Két férfi ment be a bevásárlóközpontba, és a vásárlás mellett csemegézni kezdtek a polcokon levő áruból. A biztonsági őrök ezt meglátták, és ketten a vizsgálóhelyiségbe kísérték őket, majd megkérték őket arra, hogy pakolják elő a táskáik tartalmát.

A sajtóügyeletes szerint ekkor került elő egy fegyver, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen típusú. Az egyik férfi több lövést adott le, az egyik biztonsági őrt hasba lőtte, a másik a karján sérült meg. Az elmenekülni próbáló két vásárlót az áruház többi biztonsági őre, és egy másik vásárló tette ártalmatlanná. A sajtóügyeletes egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen gyanú alapján indul eljárás a két ember ellen. Hozzátette: a hasba lőtt biztonsági őr állapota súlyos.

Forrás: MTI
A lövöldözéssel gyanúsított férfit egy mentőautóhoz vezetik

Udvardi György, a Tesco pr-vezetője az [origo]-nak azt mondta, valóban súlyos incidens történt, verekedés is kitört, és vannak sérültek, akik között vannak vagyonőrök, és egy vásárló is. Egyelőre nem egyértelmű, hogy hány ember sérült meg: Papp Judit az [origo]-nak két sérültről beszélt, a Független Hírügynökség információi szerint azonban hárman vannak, és Udvardi szerint is valószínűleg három sérült van.

A pr-vezető azt mondta, a rendőrség jelenleg is a helyszínen van, az áruház egy részét a helyszínelés miatt lezárták, a többi területen azonban üzemel a hipermarket.