Szabálysértő választási anyagokat találtak Cegléden

Vágólapra másolva!
Szabálysértőnek talált a helyi választási bizottság két ceglédi választási kiadványt. A városi aljegyző szerint az egyik a Jobbik újságja, a másik a Ceglédi Független Egyesület kiadványa, de egyiken sem tüntették fel, ki a hivatalos kiadója.
Vágólapra másolva!

Két ceglédi választási kiadvány ügyében tett panasznak is helyt adott a helyi választási bizottság, amely egyúttal sajtójogi szabálysértés miatt feljelentést tett a ceglédi önkormányzat jegyzőjénél - közölte hétfőn a város aljegyzője, Nagy Lajos. Mindkét esetben az impresszum hiánya miatt indult eljárás, vagyis amiért nem tüntették fel, hogy kik állították elő a kiadványokat.

Nagy Lajos elmondta: egy, a Jobbik által terjesztett négyoldalas újságról, illetve egy, a Ceglédi Független Egyesület (CFE) nevéhez köthető leporellószerű kiadványról van szó.

A helyi választási bizottság - a hozzá érkezett augusztus 17-i bejelentés alapján - határozatban állapította meg a szabályszegést, amiért mindkét kiadványból hiányzik az előállítási adatokat tartalmazó impresszum. Mivel az impresszum hiánya sajtójogi szabálysértésnek minősül, a választási bizottság feljelentést tett a ceglédi önkormányzat jegyzőjénél ismeretlen tettes ellen.

Az aljegyző szerint a vizsgálat során állapítják meg, ki adta ki az említett sajtótermékeket. A szabálysértés bizonyítottsága esetén pár tízezer forintos bírság szabható ki - közölte Nagy Lajos.

Az MTI információi szerint a Pest megyei városban eddig hatan jelezték, hogy indulni kívánnak a polgármesteri székért: Földi László (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármester; Nagy Tamás (MSZP) önkormányzati képviselő; Petrényi Mihály (független), akit a Jobbik támogat; Krizsán Ervin (független), a Ceglédi Panoráma című helyi lap tulajdonosa, az LMP támogatottja; Bobál István (Ceglédért Független Egyesület), a városi kórház volt főigazgatója, jelenlegi gazdasági vezetője; Sós János (független), a négy évvel ezelőtt posztjáról távozni kényszerült, korábban MSZP-s támogatású volt polgármester.