Beismerte tettét a sikkasztását bankrablásnak álcázó fiókvezető

Vágólapra másolva!
Elismerte egy Somogy megyei takarékszövetkezet fiókvezetője, hogy valójában ő sikkasztotta el azt a pénzt, amelyről korábban azt állította, hogy egy ismeretlen fegyveres vitte el a bankból. A pénz nagy része előkerült.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint bankrablásnak álcázta a Somogy megyei Pusztakovácsiban lévő takarékszövetkezet fiókvezetője, hogy elsikkasztotta az intézet pénzét. A fiókvezető augusztus 19-én jelentette be a rendőrségen, hogy egy ismeretlen fegyveres támadó kirabolta a pénzintézetet. Még személyleírást is adott, a rendőrség az alapján kezdte keresni a rablót. A nyomozás közben azonban egyre inkább a fiókvezetőre terelődött a gyanú, miután a rendőrök kizárták, hogy valóban bankrablás történt volna.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya pénteken közölte, hogy a rendőrök végül gyanúsítottként hallgatták ki a fiókvezetőt, aki elismerte, hogy ő rakta el a pénzt. Gyanúsítottként hallgatták ki a fiókvezető két másik embert is, akik a rendőrség szerint a tettestársai voltak. Az ellopott pénz nagy részét megtalálták és lefoglalták a rendőrök. Az ügyben sikkasztás miatt folyik tovább a nyomozás.

Arra a kérdésre, hogy őrizetbe került-e a fiókvezető és a társai, a megyei rendőrség szóvivője azt a választ adta, hogy az ügy további részletei nem nyilvánosak. Nem tudni azt sem, mennyi pénzről van szó az ügyben.