Otthon gyógyul az afganisztáni támadás súlyos sérültje

Vágólapra másolva!
Hazaengedték a kórházból azt a katonanőt, aki súlyos sérüléseket szerzett az afganisztáni támadásban. A főhadnagyot több repesz is eltalálta, és az egyik ujja is eltört. Az életveszélyes sérült állapota továbbra is kritikus.
Vágólapra másolva!

Orvosi engedéllyel már otthon tölti betegszabadságát Dani Fruzsina főhadnagy, aki a hétfői afganisztáni támadásban sérült meg súlyosan - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). A sérült katonaorvosnő csütörtök este a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport nyolcadik váltásának katonáival együtt érkezett Ferihegyre, innen pedig mentőautóval szállították a Honvédkórházba, ahol még este megvizsgálták az orvosok.

A Magyar Honvédség fősebésze, Zsíros Lajos a vizsgálat után megállapította, hogy bár a főhadnagy testében több robbanásból származó szilánk is van, azonnali operációra nincs szükség, eltört hüvelykujját pedig szakszerűen ellátták Mazari Sharif katonai kórházában, így orvosi engedéllyel saját otthonában tölti betegszabadságát.

A támadás életveszélyesen súlyos sérültjével, Kolozsvári Györggyel kapcsolatban a HM közleménye azt írta: "állapota továbbra is kritikus".

Hétfőn az afganisztáni Baglán tartományban támadás ért egy magyar katonákat szállító konvojt. A támadásban Pappné Ábrahám Judit - akit azóta posztumusz hadnaggyá nyilvánítottak - életét vesztette, Kolozsvári György zászlós életveszélyes, két másik katona - köztük Dani Fruzsina főhadnagy - pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az életveszélyes sérültet szerdán szállították haza Magyarországra, azóta a Honvédkórházban ápolják. A negyedik sérültről úgy tudni, nem kíván idő előtt hazajönni Afganisztánból.