Eltemették az Afganisztánban meghalt katonanőt

Vágólapra másolva!
Több mint ezren kísérték utolsó útjára hétfőn a Borsod megyei Alacskán azt a katonanőt, aki augusztus 23-án halt meg Afganisztánban, miután támadás érte konvojukat. A búcsúztatót abban a kastélykertben tartották, ahol Pappné Ábrahám Judit esküvője volt öt évvel ezelőtt. A posztumusz hadnaggyá előléptetett katonanő koporsóját az Afganisztánból hazatért bajtársak vitték át a temetőbe.
Vágólapra másolva!

A hétfőn Afganisztánban meghalt katona búcsúszertartásán részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök és több magas rangú katonai vezető. A koporsónál Sándor Zsolt, a tatai Klapka György Lövészdandár parancsnoka mondott búcsúbeszédet, majd a család kérésére a tatai helyőrségi zenekar és a díszszázad búcsúzott az elhunyt katonától.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A temetésen készült képeinkért kattintson a fotóra!

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Mazar-e Sharifba tartó, hazautazó állományának konvoját hétfőn támadták meg. Pappné Ábrahám Judit életét vesztette. Kolozsvári György zászlós életveszélyesen megsérült, őt már itthon, a Honvédkórházban ápolják. Rajta kívül Dani Fruzsina orvos főhadnagy, szerződéses katona is súlyosan megsérült a repeszektől, de azonnal megkezdte sebesült bajtársai ellátását. A harmadik sérült egy szakaszvezető - nevét biztonsági okok miatt nem hozták nyilvánosságra -, aki szintén nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ő még Afganisztánban marad.