Konyhakéssel indult rabolni egy tizennégy éves lány

Vágólapra másolva!
Egy bankrablós film adta állítása szerint az ötletet annak a tizennégy éves lánynak, aki konyhakéssel felfegyverkezve próbált kirabolni egy boltot kedden a Baranya megyei Hosszúhetényben. A lány azt mondta a rendőröknek, hogy pénzre nem is volt szüksége.
Vágólapra másolva!

Egy tizennégy éves lány akart felfegyverkezve kirabolni egy vas-műszaki boltot Hosszúhetényben kedden - közölte honlapján a rendőrség. A lány csuklyával a fején és egy nagy konyhakéssel a kezében lépett be a boltba, majd az egyetlen női alkalmazottat halálosan megfenyegette, és pénzt követelt tőle. Hadonászott a késsel, de az eladó nem adta át a bevételt, erre a lány azt mondta, hogy ez csak figyelmeztetés volt, legközelebb már gyilkolni fog, majd elment - olvasható a szerdán kiadott rendőrségi közleményben.

A boltos rögtön szólt a helyi körzeti megbízottnak, aki még az utcában utolérte a lányt. A kihallgatáson a lány mindent beismert, a rendőrségi közlemény szerint azt is elmondta, hogy előző este egy bankrablós filmet látott, abból merítette az ötletet és a bátorságot. Pénzre nem volt szüksége, mert rendezett körülmények között él, és megbánta, amit tett - tette hozzá a kihallgatáson. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt indított ellene büntetőeljárást.