Kamerafelvétel is árulkodik a norvég lány feltételezett gyilkosáról

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint a norvég lány budapesti meggyilkolásának ügyében kamerafelvétel is van a kínai férfi gyanúsítását megalapozó bizonyítékok között. A férfi a rendőrség tudomása szerint Ferihegyen keresztül elhagyta Magyarországot.
Vágólapra másolva!

Kamerafelvétel is igazolja azt a feltételezést, hogy a kínai állampolgárságú gyanúsított ölte meg azt a norvég lányt, akinek holttestét a hétvégén találták meg Budapesten, a VII. kerületi Hársfa utca egyik diákszállásán - mondta Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztályvezetője csütörtökön magyar és norvég újságíróknak. További részleteket nem közölt az alezredes, de hozzátette: több személyi és tárgyi bizonyítékot is beszereztek arról, hogy a kínai férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

Szigeti közölte: legutóbbi információjuk a férfiról az, hogy Ferihegyen keresztül elhagyta az országot még a bűncselekmény napján, de azt nem árulta el, hogy hova távozott.

Szigeti egy újságírói kérdésre közölte: a férfi és a meggyilkolt lány évfolyamtársak voltak, és a tanúk szerint közelebbi kapcsolatban álltak egymással. Az alezredes és Tafferner Éva, a BRFK szóvivője is többször megerősítette: folyamatosan együttműködnek a külföldi társhatóságokkal, így a norvég rendőrséggel is, és mindent megtesznek a férfi kézre kerítéséért.

Tafferner hozzátette: néhány napon belül, talán már pénteken nemzetközi elfogatóparancsot bocsát ki a férfi ellen a bíróság. Arra a norvég újságírói kérdésre, hogy mi tart ennyi ideig, miért nem bocsátották még ki a nemzetközi körözést, Szigeti József azt felelte: a válasz a magyar jogrendben keresendő.

Norvég lapok korábban arról számoltak be, hogy egy, a gyilkosság után közzétett Facebook-üzenet vezetett a gyanúsított, a lány korábbi barátja nyomára, melyet ő maga írt a lány oldalára. (Erről bővebben korábbi cikkünkben, itt olvashat.) Tafferner újságírói kérdésre azt mondta: nem a közösségi portálon tett bejegyzés alapján jutottak a nyomozók arra, hogy ő gyanúsítható a bűncselekménnyel, de a nyomozás során ezt a tényt is vizsgálni fogják.