Világháborús bombákat találták a pesti Műjégpályánál

Vágólapra másolva!
Lezárták pénteken a budapesti Műjégpálya környékének egy részét, mert világháborús bombákat találtak a jégpálya rekonstrukciója során. A Hősök terére még gyalogosokat sem engednek.
Vágólapra másolva!

Pénteken a városligeti Műjégpálya rekonstrukciója során második világháborús bombákat találtak az építők - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A közlemény szerint a szakemberek értesítették a rendőrséget, és a bombákat várhatóan még a mai napon elszállítják vagy a helyszínen semlegesítik, erről a tűzszerészek döntenek majd.

A Honvédelmi Minisztérium szerint egy 100 kilogrammos FAB-600-as szovjet rombolóbomba került elő, továbbá két 75 milliméteres német repeszgránátot, egy 75 milliméteres páncéltörő gránátot, egy 203 milliméteres rombológránátot és tizenkét géppuskalőszert is találtak. Nem kizárt, hogy találnak még hadianyagot, a terület feltárása ugyanis még folyamatban van. A tűzszerészek már dolgoznak a helyszínen, ennek idejére számos forgalomkorlátozást bevezettek. A rendőrség tájékoztatása szerint lezárták a Millenniumi hidat, a Kós Károly sétányt és a teljes Hősök terét még a gyalogosok elől is.