Az operaháznak is lesz miniszteri biztosa

Vágólapra másolva!
Tovább bővül a kormány különmegbízottainak száma, miután eldőlt, hogy a Magyar Állami Operaháznak is lesz miniszteri biztosa. A tisztségre Horváth Ádám operaénekest nevezik ki, aki az intézmény pénzügyi átvilágítása és a hatékonyabb működés előkészítése lesz a feladata.
Vágólapra másolva!

Horváth Ádám operaénekes lesz a miniszteri biztos a Magyar Állami Operaházban, kinevezése fél évre szól - jelentette be Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára az intézmény hétfői évadnyitó társulati ülésén Budapesten.

Közölte: a miniszteri biztos feladata az operaház pénzügyeinek és gazdálkodásának átvilágítása, valamint a működéshez egy hatékonyabb, korszerűbb "közjogi formáció" előkészítése lesz.

A kultúráért felelős tárca eredetileg Harangozó Gyulát kérte fel a miniszteri biztosi posztra, ezzel kapcsolatban Szőcs Géza a múlt héten azt mondta az MTI-nek, hogy a kinevezéssel kapcsolatban egyetértési joga van a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, s akkor erre vártak.

A május végén megalakult új kormányban sorra neveztek ki különmegbízottakat - köztük miniszteri biztosokat - számos területre. Akadnak olyan feladatok, amelyeket egyszerre felügyel egy különmegbízott és egy államtitkár is. (A jelenségről részletek ebben a júliusi cikkünkben.)