Nyomoz a rendőrség a májelégtelenségben meghalt pécsi kisfiú ügyében

Vágólapra másolva!
Egy májelégtelenség miatt elhunyt nyolcéves pécsi kisfiú ügyében nyomoz a rendőrség. A gyerek családja szerint félrediagnosztizálták a kisfiú betegségét.
Vágólapra másolva!

A családja szerint azért halt meg egy nyolcéves kisfiú, akit a Pécsi Gyermekklinikán kezeltek, mert tévesen diagnosztizálták a betegségét. A kisfiú négy hónapig szenvedett, majd májelégtelenség miatt hunyt el. Édesanyja szerint ha a klinika idejében intézkedik a májátültetésről, még most is élhetne a gyermek.

A történtekről a Pécsinapilap.hu számolt be először. A lap szerint a kisfiú tavaly nyáron kezdte el fájlalni a csuklóját, csontelhajlást diagnosztizáltak nála, ezért begipszelték. Három hétig 39 fokos láza volt, szülei visszavitték a klinikára. Ott kiderült, nem kellett volna a gipsz, mert ízületi gyulladása volt. Szteroidos kezelés kapott, de állapota nem javult.

"Iskolából hazamenet észleltem, hogy besárgult a szeme. Másnap ezt jeleztem a doktor úrnak. A doktor úr egyből vett tőle vért meg vizeletet, és mondta, hogy vigyem haza a kisfiút és másnap telefonáljunk. Másnap telefonáltam, akkor mondta, hogy májgyulladása van, egyből be kell feküdnie a kórházba" - mondta a kisfiú édesanyja, aki szerint a fiút elkezdték kezelni, de nem lett jobban.

Végül már altatni kellett, olyan rossz állapotba került - mondta az édesanya. A pécsiek egy budapesti kórházba küldték, ahol kiderült, májelégtelensége van, és már csak a transzplantáció segíthet rajta. A gyerek három nap múlva meghalt. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított, orvos szakértői vélemények szükségesek még a nyomozás lezárásához.

A klinika főigazgatója nem kívánt nyilatkozni. Annyit mondott, hogy hozzájuk hivatalos megkeresés vagy feljelentés nem érkezett. Amint ez megtörténik, kivizsgálják az ügyet - tette hozzá.