Kedden értékeli kormánya száz napját Orbán

Vágólapra másolva!
A kormány első száz napját értékeli kedd délutáni beszédében Orbán Viktor kormányfő. Orbán az elmúlt napokban több alkalommal is beszélt a nyilvánosság előtt az elmúlt hónapok kormányzati eredményeiről.
Vágólapra másolva!

Kedden értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor kormányfő. Orbán a Professzorok Batthyány Körének meghívására mond beszédet a kormány május 29-i megalakulása óta eltelt időszakról. Orbán délután 3-tól a XI. kerületi Szent Imre Gimnáziumban tartja meg a beszédét.

A kormányalakítás óta eltelt időszakról a napokban már többször is beszélt nyilvános fórumokon a miniszterelnök. Az augusztus 30-i külképviselet-vezetői értekezleten például azt mondta, a kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, hogy sikerült helyreállítani a jogállamiságot. Ezek közé sorolta, hogy a parlament megválasztotta a hiányzó alkotmánybírákat, az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökét, megszüntették a titkosszolgálatok politikai célú felhasználását, helyreállították a gazdasági adatok megbízhatóságát és a jogrendet az utcán.

Múlt szombaton megtartott kötcsei találkozón pedig öt olyan konkrét feladatot nevezett meg, amely szerinte az elkövetkező időszakban a polgári jobboldal előtt áll. Ezek az önkormányzati választás, a jövő évi költségvetés, az új Széchenyi-terv, az új alkotmány, amelyet Orbán szerint 2011 tavaszán mindenképpen el kell fogadni, valamint Magyarország európai uniós elnöksége.