Tamponokkal megrakott kamion miatt csaptak le a kommandósok kedden

Egy tamponokat Spanyolországba szállító kamion eltűnése miatt volt szükség kedden a XV. kerületi kommandós akcióra. A több tucat fegyveres rendőr 11 embert fogott el egy benzinkút mellett.

Összesen 11 embert fogtak el, és közülük hetet hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók a keddi, XV. kerületi kommandós akció után. Kedden a XV. kerületi Szentmihályi út és Rákos út kereszteződésénél több tucat felfegyverzett rendőr csapott le egy társaságra egy benzinkút közelében. A rendőrség akkor annyit közölt, hogy egy, a gödöllői rendőrök által lopás miatt indított korábbi nyomozás kapcsán történtek elfogások több rendőri szerv összefogásával.

A Pest megyei rendőrsé szerdán azt közölte, augusztusban indítottak eljárást, mert ismeretlen körülmények között eltűnt egy teherautónyi egészségügyi termék - a Független Hírügynökség értesülése szerint tamponok -, amelynek Spanyolországba kellett volna megérkeznie a magyarországi kiinduló helyről. A nyomozók kiderítették, hogy kik lehetnek a tolvajok és kedden az áru eladása közben csaptak le rájuk a XV. kerületben. A helyszínről 11 embert vittek el, közülük hetet gyanúsítottként hallgattak ki. Utóbbiakat őrizetbe is vették. A lopással egyébként több mint 16 millió forintos kárt okoztak. A gyanúsítottak pontos szerepének tisztázása még tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKK