Fojtogatással vádol egy mentőst egy dunaújvárosi lány

Vágólapra másolva!
Feljelentett egy mentőst egy fiatal lány Dunaújvárosban, aki állítása szerint többször megütötte és fojtogatta. A mentős szerint a fejsérült lány kiabálni kezdett, mire a barátai feltépték a már induló mentő ajtaját. A bírósági ítéletig a mentőst felfüggesztették.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztettek egy mentőst Dunaújvárosban, mert feljelentés érkezett ellene, hogy a mentőautóban többször megütött és fojtogatott egy sérült lányt. A közalkalmazotti törvény szerint a mentőápoló ellen fegyelmi eljárást indítottak, amit a bírósági ítéletig felfüggesztettek - mondta Független Hírügynökségnek Czirner Józseftől, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli regionális szervezetének orvosigazgatója.

Az eset vasárnap este történt. A 20 éves lány beütötte a fejét, erősen vérzett, ezért barátai mentőt hívtak hozzá. A lány állítása szerint miután beszállt az autóba, a mentős minden előzmény nélkül megütötte, és fojtogatni kezdte. Az első ütésnél beverte a fejét a mentő oldalába, amire a kint várakozó barátai felfigyeltek, és megpróbálták kinyitni a mentő ajtaját. A mentős ezzel szemben azt állítja: a sérülést akarta ellátni, a lány azonban, mivel a barátját hiányolta, kiabálni kezdett. A 8-10 fős társaság úgy vélte, bántani akarják a lányt, ezért a már indulásban lévő mentő ajtaját feltépték. Ő csak azt akarta megakadályozni, hogy a lány kiessen az autóból.

A mentősök hívták ki a rendőrséget. A mentőben csak az ápoló volt, mert a gépkocsivezető már elöl ült, és vezetett. Ő csak arra lett figyelmes, hogy fut az autó után a társaság és felrántja az ajtót. A helyszínre érkező rendőrök maguk vitték be a lányt a kórházba, aki másnap bement a rendőrségre feljelentést tenni. A könnyű testi sértés miatt indított magánvádas eljárás ügyében a bíróság jár el.