Gyógyszermérgezéssel került kórházba kilenc gyerek Lentiben

Vágólapra másolva!
Valószínűleg nyugtatót szedtek be a lenti diákotthon kilenc-tíz éves tanulói. Mérgezéssel kórházba kerültek, de nincsenek veszélyben.
Vágólapra másolva!

Tömeges gyógyszermérgezéssel kilenc diákot szállítottak be a Zala Megyei Kórházba csütörtökön - közölte Csidei Irén, a megyei kórház főigazgatója. A gyerekek közül senki sincs veszélyben. Három diákot délután az intenzív osztályon tartottak megfigyelés alatt, de nem volt szükség semmilyen beavatkozásra. A kilenc-tíz év körüli gyermekeket jelenleg a gyermek osztályon ápolják, s ha nem jön közbe szövődmény, néhány napon belül elhagyhatják a kórházat - közölte a főigazgató.

A Zalai Hírlap internetes oldalán az olvasható, hogy a lenti Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézmény diákjai nyugtatót vehettek be. Az iskola igazgatója, Kulcsár István távollétében Kollár Pethő Friderika a lapnak azt mondta, hogy egy magángondozott fiatal vitt csütörtök reggel gyógyszert az iskolába, amit nap közben osztogatott szét a társai között. Miután a gyerekek ittas állapotra utaló tüneteteket produkáltak, az intézmény pedagógusai mentőt hívtak, majd értesítették a rendőröket. A gyerekek először nem beszéltek a történtekről, de később az derült ki, hogy valószínűleg pirula, vagy folyadékban feloldott formában nyugtatót vettek be.