Újra a kiskunhalasi pszichiátrián dolgoznak a megvádolt ápolók

Vágólapra másolva!
Újra a kiskunhalasi pszichiátrián dolgozik az a három ápoló, akik ellen vádat emeltek, mert az ügyészség szerint vertek, és szexuális játékokra kényszerítettek betegeket. Az intézményben az erőszakos eseményekről a Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyészek szerint jegyzőkönyvek készültek, a vezetés mégsem tett lépéseket.
Vágólapra másolva!

Jegyzőkönyvek készültek az embertelen verésekről, a homoszexuális erőszakról, az intézet vezetője mégsem tett lépéseket - írta a kiskunhalasi pszichiátriáról a Magyar Nemzet. A lapnak az üggyel foglalkozó két ügyész, Darázs Gyöngyi és Téglás Péter adott interjút. Az egyik ügyész úgy fogalmazott, a felmerülő ügyeket "szó szerint eltussolták".

Az ügyészek a magyar nemzetnek azt mondták, újra az intézményben dolgozik az a három férfi, akiket az ügyészség a gondjaikra bízott, szellemileg sérült emberek ellen elkövetett különböző bűncselekményekkel vádol. Egyikük a vádak szerint egyszer úgy megvert egy beteget, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A vádlottak házi őrizete időközben megszűnt, így csak az intézményvezetőn múlt, visszaveszi-e őket - magyarázta a lapnak Darázs Gyöngyi.

A pszichiátriai intézet azzal vádolja az ügyészséget, hogy a nyomozás során kihallgatott tanúkat csokoládéval és cigarettával bírta rá a terhelő vallomások megtételére.

Januárban két olyan ápolónő feljelentése nyomán indult nyomozás a kiskunhalasi pszichiátrián, akik azt állították, hogy több ápoló rendszeresen veri az ott kezelteket, valamint különböző szexuális műsorok előadására veszik rá őket. Bűár az eredeti feljelentés alapján nem tudtak vádat megfogalmazni az ügyészek, találtak olyan erőszakos eseteket, amelyek alapján vádat emeltek.