Kikapcsolták a gázt egy 84 lakásos szigetszentmiklósi házban

Vágólapra másolva!
Nagy összegű tartozást halmozott fel egy 84 lakásos társasház Szigetszentmiklóson, és a korábban kialkodott részletfizetést sem tudta teljesíteni, ezért a szolgáltató kikapcsolta a gázt. A közös képviselő szerint a gond azzal kezdődött, hogy a közgyűlés irreálisan alacsony fűtési költséget szavazott meg.
Vágólapra másolva!

Kikapcsolta a gázt a szolgáltató egy 84 lakásos szigetszentmiklósi társasházban, miután az ott élők a részletfizetési lehetőség ellenére sem tudták törleszteni a korábban felhalmozott tartozást - közölte a térségben sugárzó Lakihegy Rádió. A központi melegvíz-szolgáltatás hét közepe óta szünetel. A lakók a fürdővizet a konyhai tűzhelyen melegítik, amelyhez külön csövön érkezik a gáz.

Koczka István, a társasház közös képviselője az MTI-nek pénteken azt mondta: a lavinát egy korábbi közgyűlésen született rossz döntés indította el. A házban élő 84 család a téli időszakra lakásonként havi 3000-4000 forintos átlagos fűtési költséget szavazott meg, ami lényegesen kevesebb a valós fizetnivalónál, ezért jelentős összegű adósság halmozódott fel.

A Tigáz az elmaradás miatt már kétszer kikapcsolta a gázt a házban, de - részben a helyi polgármester közbenjárására - mindkétszer helyreállították a szolgáltatást, és részletfizetési egyezség is született. A tartozás részleteinek kiegyenlítésére minden családnak havi 20 ezer forint körüli összeget kellene fizetnie a normál rezsiköltségen felül, ez azonban túl nagy teher - mondta Koczka.

A többség nem tud, a lakók 10-15 százaléka viszont nem akar fizetni, bár a társasházi kasszából nemrégiben 600 ezer forintot utaltak át a Tigáznak (az 1,7 milliós aktuális részletből). "Szeretnénk a fizetési hajlandóságunkat bizonyítani, ezzel is jobb belátásra bírva a Tigázt, hisz nyakunkon a tél, s el sem tudjuk képzelni, mi lesz a családokkal, ha hidegek maradnának a fűtőtestek" - mondta a közös képviselő. A megegyezés érdekében szeretnének személyesen találkozni a hajdúszoboszlói cég vezetőivel, de egyelőre csak az ügyintézőkig jutottak. Az MTI kereste, de nem érte el a Tigáz illetékes vezetőjét.