Tíz évet kapott a bőnyi állatmenhely vezetőjének gyilkosa

Vágólapra másolva!
Tíz éves börtönbüntetéstre ítélte pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság elsőfokon azt a férfit, aki a vád szerint két évvel ezelőtt megölte a bőnyi állatmenhely vezetőjét, az egykori modellt, Eva Rhodest. A férfi korábban már beismerte a gyilkosságot.
Vágólapra másolva!

A bíróság elsőfokú ítélete szerint a harmincas évei elején járó ózdi férfi, Augusztinyi Csaba 2008 szeptemberében agyonverte munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel halálos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek.

A Győrhöz közeli Bőny-Szőlőhegyen állatmenhelyet működtető Eva Rhodes eltűnését testvére jelentette be 2008. szeptember 18-án. A megyei rendőrség a menhelyen dolgozó Augusztinyi Csabát gyanúsította azzal, hogy 2008. szeptember 10-én este az állatmenhelyen összeszólalkozott Eva Rhodesszal, akit többször úgy fejbe ütött, hogy az asszony életét vesztette. Testét és a bizonyítékokat elégette, az el nem égett maradványokat pedig a közelben elásta, az áldozat laptopját és 7000 forintot pedig elvette.

A férfi a korábban már beismerte tettét. A bírósági tárgyaláson idén áprilisban azt mondta, még csak pár napja dolgozott a menhelyen, de megromlott a főnökével való viszonya. Kifogásolta, hogy a menhelyen élő macskákkal együtt, egy matracon kell aludnia, miközben szerinte Rhodes állandóan szidta őt és a munkáját. Fel akart mondani, de szerinte az asszony halogatta járandósága kifizetését. Végül akkor gyilkolta meg, amikor a nő a vitában azt állította, nem érdemel pénzt a munkájáért, majd ráütött egy pórázzal.