A devizahitelekről is vitázna a kormánnyal az MSZP

Vágólapra másolva!
Parlamenti vitanapot kezdeményez az MSZP a devizahitelesek gondjairól, a gazdaság beindításáról és a foglalkoztatás növeléséről. Mesterházy Attila, a párt elnöke szerint száz hazugság időszaka volt a választás óta eltelt időszak.
Vágólapra másolva!

A politikai kalandozások kora volt az elmúlt száz nap kormányzása - mondta zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke szerint minden sikert, amit az előző kormány elért, a mostani hihetetlen gyorsasággal lerombolt.

A száz hazugság időszaka volt az eddigi - mondta Mesterházy Attila, az új kormány eddigi tevékenységéről Zalaegerszegen. Az MSZP elnöke elmondta: már többször kérték a kormányt, hogy tegyenek valamit a devizahitelesekért, de eddig nem történt semmi. Most viszont előálltak egy új javaslattal, amely az igazi problémát, az árfolyam-erősödést nem oldja meg.

A politikus hozzátette: az MSZP politikai vitanapot kezdeményez a parlamentben. Ezen három témáról lenne szó. A gazdasági növekedés beindításáról, a munkahelyteremtésről és a devizahitelesek megsegítéséről tárgyalnának. Mesterházy Attila szerint ezek a kérdések pártok felett álló érdekeket képviselnek, és azonnali cselekvésre van szükség a kérdésekben. Mesterházy Attila elmondta: azért kezdeményezik a vitanapot, mert a Fidesz elutasította a lehetőségét, hogy a parlamentben már hétfőn vagy egy héttel később beszélhessenek a témákról.

A pártelnök a jövő héten tárgyal a devizahiteleseket képviselő szervezetekkel a nyugdíjasok érdekképviseleteivel és a szakszervezetetekkel is. Ezzel a párt már a költségvetési vitára készül, amely kapcsán ki akarják kérni a civilek és az érdekképviseletek véleményét. A szocialisták a 2011-es költségvetéstől négy dolgot várnak: indítsa be a gazdasági növekedést, teremtsen munkahelyeket, csökkentse a társadalmi különbségeket és segítse Magyarország modernizációját - monda a politikus.

Mesterházy Attila a Független Hírügynökség kérdésére reagált Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök MSZP-n belüli rendszerváltást firtató szavaira. Azt mondta, hogy az ő elnöki programja is a megújulásról szólt. Egyetért Gyurcsány kijelentésével és már el is kezdődött a rendszerváltás az MSZP-ben - tette hozzá.